POBJEDNIK 55. REVIJE U SISKU

0

Na 55. reviju hrvatskog dječjeg filmskog stvaralaštva pristigla su 292 filma.

Stručni ocjenjivački sud odabrao je 77 filmova za 7 revijskih projekcija.

Filmovi Filmske družine ZAG osvojili su nagrade u dvije kategorije.

Eksperimentalni film o vršnjačkom nasilju Ti ćeš meni reć’ osvojio je 3. mjesto.

Uvijek je vrijedno istraživati načine na koje možemo i djecu i odrasle suočiti s vršnjačkim nasiljem u školi. Ovaj film na originalan način razotkriva agresivnost koja prožima komunikaciju među djecom i time nas snažno opominje i poziva na akciju.

                                                                                                           (obrazloženje žirija)

Reportaža Ništa bez Jagice osvojila je 1. mjesto.

Film je to koji osvaja na niz načina. Režijski je i dramaturški razrađen, progovara o obiteljskim vrijednostima na vrlo nepretenciozan način, govori o izazovima i radostima seoske svakodnevice i otkriva nam ne samo odakle dolaze kobasice već i tko je ustvari prva glava i srce domaćinstva. 

(obrazloženje žirija)

FD ZAG u Sisku su predstavljale šestašice Gracijela Zvonar i Ema Živković.

 

Film Ti ćeš meni reć’ bit će prikazan i na posebnoj projekciji Unicefovog 9. Festivala o pravima djece,10. listopada 2018. u 18 hrvatskih gradova.

5. listopada Garcijela i Ema gostovale su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska i predstavile film i početak Festivala o pravima djece.

Udruga Zaigrani Aktivni Gromoglasni – ZAG djeluje na području Grada Zagreba od 2007. godine, a osnovni je sadržaj djelatnosti Udruge organiziranje edukativnih medijskih radionica, seminara i susreta za djecu s posebnim potrebama i darovitu djecu te njihove roditelje.