Svečano obilježen Zagorkin 150. rođendan

Povodom Zagorkinog rođendana, 2. ožujka, održan je izbor za najljepšu čestitku. Na prigodni natječaj stiglo je 7 video i 30 klasičnih čestitaka. Najuspješnijima su proglašene tri čestitke učenika razredne (1. B, 2. C i 4. A) i tri čestitke učenika predmetne (5. C, 6. B i 6. C) nastave.
Dodijeljena su i posebna priznanja: mladoj slikarskoj nadi Antoniji Pirc iz 8. A za Zagorkinu portretnu čestitku i animatoru Lukasu Golubiću iz 8. C za angažirani animirani film o životu i radu Marije Jurić Zagorke – Hrvatska velikanka.

Najuspjelijom videočestitkom proglašena je rođendanska čestitka Malih informatičara.

Članovi FD ZAG snimili su odličan igrano-dokumentarni film Bilješka o spisateljici u kojem petaši Maris Mašković i Mak Miškec oživljavaju sličice iz Zagorkina života.

Zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima i profesorima koji su se aktivno uključili u obilježavanje Zagorkinog rođendana, a naročito učiteljicama Dubravki Fiolić i Renati Geber za maštovito uređenje Zagorkinog kutka i Likovnoj grupi na predivnim portretima Zagorkinih junakinja koji krase predvorje škole.
Hvala na suradnji!
Organizacijski tim – Ana Brčić Bauer, Nataša Jakob i Melita Horvatek Forjan