ZAG-ovi uspjesi u novoj šk. godini 2013./2014.

0
 • 18. – 20. rujna 2013.

  ZAG je sudjelovao na 1. smotri hrvatskoga školskoga filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Sinju s tri filma: Jutro, Plemenita vještina, Leone i Renato.

  Prosudbeno povjerenstvo (filmolog K. Mikić, redatelji I. Filakovity i N. Hitrec te montažer M. Mišić) pohvalilo je 12 filmova, od 45 pozvanih, a među njima i naš igrani film Jutro koji govori o odnosu majke i kćeri nakon rastave roditelja.

 • 3. – 6. listopada 2013.

  dva ZAG-ova filma Plemenita vještina i Leone i Renato sudjelovali su na 51. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini. Među 70 prikazanih filmova TV- reportaža Plemenita vještina nagrađena je 2. nagradom stručnoga ocjenjivačkoga povjerenstva (S. Bogojević Narath, Č. Černić, M. Flego, B. Poljak i S. Zečević) i 3. nagradom dječjega žirija.

 • 11. listopada 2013.

  Na Malom dokuartu u Bjelovaru stručni žiri (D. Čučić, D. Kranjec, B. Poljak) dodijelio je Plemenitoj vještini 2. nagradu (u konkurenciji 47 filmova) u novčanom iznosu od 2.000,00 kn. Reportaža prati mlade boksače i boksačice na treningu i ruši predrasude o boksu kao muškom grubom sportu.

 • 17. – 20. listopada 2013.

  U Dubrovniku je održan Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana – DUFF 2013. ZAG je osvojio 1. nagradu (umjetničku skulpturu Brod) u oštroj međunarodnoj konkurenciji za dokumentarni film Ne ustajem na lijevu koji govori o proslavljenoj paraolimpijki Ani Sršen i njenom životnom optimizmu. Na Festivalu su sudjelovali filmovi djece iz Slovenije, Španjolske, Francuske, Libanona i Grčke.

 • 17. studenoga 2013.

  u Koprivnici će se održati 5. festival o pravima djece u organizaciji Unicefa Hrvatska i Hrvatskog filmskog saveza. Na Festivalu će biti prikazan i ZAG-ov film Leone i Renato koji će se projicirati u svim Cinestarima u Hrvatskoj na posebnoj projekciji 18. 11. u 12 sati. Film je posvećen desetogodišnjim blizancima Leoneu i Renatu, djeci s posebnim potrebama, koji nastavu pohađaju uz pomoć asistentice Ane.

Autorice svih nagrađenih filmova učenice su 7. i 8. razreda: Lukrecija Bednjički, Paula Dodić, Ana-Marija Filić, Maja Iveković Obradović, Lara Kajba, Antonia Maričić, Lorena Palić i Ana Tomkić.

Udruga Zaigrani Aktivni Gromoglasni – ZAG djeluje na području Grada Zagreba od 2007. godine, a osnovni je sadržaj djelatnosti Udruge organiziranje edukativnih medijskih radionica, seminara i susreta za djecu s posebnim potrebama i darovitu djecu te njihove roditelje.