ZAG – Edukacija edukatora

0

Riječki dani medijske pismenosti u Art kinu Croatia (2. – 6. srpnja 2018.)

Voditeljice ZAG-a: A. Brčić Bauer, M. Horvatek Forjan i N. Jakob održale su radionice za učitelje, nastavnike i profesore Primorsko-goranske županije. Polaznici su teorijski i praktično tijekom pet dana učili kako osnovati filmsku i radijsku družinu, prošli su put od ideje do premijere filma i radijske emisije , usvojili pojam filmskoga roda u dječjem filmu i primjenu fotografije u nastavi. Saznali su kako školska knjižnica postaje mjesto promicanja medijske pismenost i kako se mogu dječjim filmovima i radijskim emisijama koristiti na satovima razrednog odjela u korelaciji s GOO i ZO. Polaznici su bili jako zadovoljni stečenim znanjima i kompetencijama kojima  će se korisiti u nastavi.

Škola medijske kulture u Varaždinu, HFS (18. – 28. kolovoza 2018.)

Na 20. ŠMK-u M. Horvatek Forjan i N. Jakob prenijele su polaznicima 2. seminarskog stupnja primjere dobre prakse rada s mladima u filmskoj družini kao izvannastavnoj aktivnosti.

Projekt Od 3 do 300 (22. rujna 2018.)

OŠ Veliki Bukovec, kao nositelj projekta, i partnerske škole OŠ Andrije Palmovića  Rasinja i OŠ dr. Ivana Novaka iz Macinca provode projekt  „Od 3 do 300“ u sklopu projektnog poziva „Unapređenje pismenosti – temelj cjeloživotnog obrazovanja“. Za polaznike Medijsko-digitalne grupe M. Horvatek Forjan i N. Jakob održale su početnu radionicu Od ideje do premijere filma kako bi polaznici, učitelji razredne i predmetne nastave, razvili medijsku i digitalnu pismenost i sami pokrenuli filmske družine u svojim školama.