ZAGovci na festivalima u Dubrovniku, Malom Lošinju i kinu Tuškanac

0

ZAGovci sedmu godinu uspješno sudjeluje na 11. Festivalu djece Mediterana. Za jednu od deset festivalskih nagrada natjecalo se pedeset odabranih filmova iz 19 zemalja sa tri kontinenta, a animirana, dokumentarna i igrana kategorija podijeljene su u dvije dobne skupine. Našu Udrugu predstavljali su filmaši Leda Kefeček i Jan Lipovšek s mentoricama Melitom Horvatek Forjan i Natašom Jakob. Predstavili su se filmom Ispod vedrog neba koji je svojom temom i toplom posvetom starijim generacijama privukao pozornost. Osim na svim projekcijama na kojima se uvijek može puno naučiti, mladi filmaši sudjelovali su i na filmskom kvizu u kojem su borbeno osvojili 3. mjesto te filmskoj potrazi slavnim lokacijama snimanja u Dubrovniku u kojoj su premoćno odnijeli pobjedu. Ipak, Leda i Jan ističu kako im najveću nagradu donose nova poznanstva s drugim mladim filmašima iz zemalja Mediterana.

Na 60. Reviji hrvatskg filmskog stvaralaštva djece sudjelovali smo s dva filma, dokumentarnim Pod vedrim nebom i reportažom Moj materinski. Reportaža Moj materinski osvojila je 3. mjesto prema prosudbi stručnog žirija te 1. mjesto prema prosudbi dječjeg žirija. Dodatna čast ukazana nam je i proglašenjem domaćina na sljedećoj 61. Reviji koja će se održati u zagrebu!

Filmsku jesen završili smo sudjelovanjem na Smotri školskoga filma u Zagrebu, u kinu Tuškanac. Zagov film Pod vedrim nebom našao se među 30 najboljih filmova mladih filmaša Hrvatske.