ZAGOVCI PUTUJU NA FILMSKE FESTIVALE U DUBROVNIK I MALI LOŠINJ

0

ISPOD VEDROG ZAGOVOG NEBA
Filmovi Udruge ZAG Pod vedrim nebom i Moj materinski i ove će jeseni sudjelovati na prestižnim filmskim festivalima na Malom Lošinju, Dubrovniku i Zagrebu.
Na 60. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u Malom Lošinju u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj. od 29. rujna do 2. listopada 2022. prikazat će se 86 radova mladih autora u 6 kategorija.

Za program 60. Revije prijavljeno je 247 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju je odabrano 86 radova u 6 kategorija od kojih je 25 animiranih, 14 dokumentarnih i 8 igranih filmova. Ostale kategorije broje 17 radioničkih i 12 filmova u slobodnom stilu te 10 TV reportaža.

Under the clear sky, ZAG-ov dokumentarac pozvan je na DUFF – međunarodni Festivala djece Mediterana u Dubrovnik od 13. do 16. listopada 2022. Dokumentarac je posvećen bakama Heleni i Adeli i njihovom ratnom školovanju. Film je odabran je u TOP 5 dokumentarnih filmova prijavljenih mladih autora do 15 godina.
Državno povjerenstvo Smotre hrvatskoga školskog filma odabralo je filmove učenika osnovnih i srednjih škola za 10. državnu Smotru hrvatskoga školskog filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog filmskog saveza.

Od 91 pristiglih filmova Prosudbeno povjerenstvo je odabralo 42 filma koji će biti prikazani na državnoj smotri u Kinu Tuškanac u Zagreb od 20. do 22. listopada 2022.
Čestitamo autorima filmova Janu Lipovšeku i Ledi Kefeček koji će u pratnji mentorica Melite Horvatek Forjan, prof. i Nataše Jakob, prof. predstavljati Udrugu ZAG na predstojećim filmskim festivalima. Sretno!